Lucas 11 år

Idag fyller min älskade Lucas 11 år, kan inte förstå var åren tagit vägen. Vi ska fira lite ikväll och imorgon blir det kalas.
Stort GRATTIS Lucas :-)

Perfekt timing

Idag vaknade inte Nelli samtidigt som klockan.  Jag kunde äta frukost med killarna,  duka av, fixa frukt innan Nelli vaknade.  Nu får hon lite mat och sen kickar vi igång dagen med att starta tvättmaskinen och börja städa inför helgen.  Imorgon hinns det inte med då jag får besök av en väninna.  
Nelli i sin fina pippi åkpåse

På jobbet

Sitter på jobbet, behövde komma hemifrån ett tag. Sist jag skrev var jag på besök hos min mamma som kommit till ett korttids boende. I söndags blev hon inlagd på sjukhus igen, hon är inte kontaktbar i nuläget. Det är tufft att befinna sig på 30 mils avstånd. Jag kan inte resa upp nu igen, tyvärr.
På måndag fyller min stora kille 11 år, så det planeras kalas, presenter ska inhandlas och en del som ska bakas.
Nu ska Nelli få lite mat, innan lärarrummet anstormas av lärare.

Alingsås

Nelli och jag startade vår resa vid 09, efter ca 35 mil i bilen anlände vi i Alingsås. Lillebror mötte upp hemma hos mamma. Nelli fick mat och sedan har jag tvättat, tömt ur spjälsäng på en massa saker, städat av den och bäddat den. Matar Nelli igen och ska snart sätta igång tvättmaskin nr 2. Mamma har idag blivit flyttad från sjukhuset till rehabilitering på kvarnbacken. Jag ska dit och hälsa på lite senare idag.

Två månader

Jag har haft problem med att gör inlägg, har suttit och skrivit på min surfplatta och när jag sen ska publicera det,  så har det inte fungerat. Igår satte jag mig vid datorn och då fungerade det inte att ladda ner bilder. 
I helgen var Lucas iväg på hajk med scouterna, Lucas innan han ska iväg.
 
 
Ryggsäcken är packad med kläder, sovsäck ,liggunderlag, regnkläder och gummistövlar m.m. De vandrade och fick bära sin packning själva!
 
Nelli är redan två månader!! Vi var på tvåmånaderskontroll med läkarundersökning igår. Nelli är en stark tjej son nu väger 6140 g och är 58,5 cm, allt var bra med henne. 
 
Nelli är en väldigt snäll liten tjej, skriker nästan ingenting, äter bra, ger oss många goa leenden och pratar på med sitt bebisspråk. Från att som nyfödd och vakna 2-3 gånger om natten, somnar hon nu ca 21 och sover fram till 04, de två sista nätterna har hon till med sovit till 05 och idag till 06:15. På förmiddagen brukar hon sova fyra timmar, resten av dagen är hon mycket vaken, sover korta stunder när jag ammat henne.
 
Nybadad Nelli
 
 
 
 
Imorgon ska jag och Nelli ut och resa. Vi kör till Alingsås för att besöka min mamma som fortfarande ligger kvar på sjukhuset, väntar plats på ett rehab. Efter några veckor där ska man utvärdera och man kanske kan få besked på om det blir ett annat boende. Vi ska bo i mammas lägenhet, det är första gången jag ska bo hemma utan att mamma är där, har aldrig gjort det tidigare. Helgen blir att besöka mamma, träffa mina syskon och röja en del i lägenheten. Mamma har inte orkat med att sköta den så bra de sista åren, min lillebror har hjälpt henne en del, men hon hade behövt hemtjänst, men vägrat. 
 
Snart kommer Simon hem från skolan, då blir det lite läxläsning med honom. Precis innan jul knäckte han koden till hur man läser, han har blivit jätteduktig. Han brukar läsa böcker för Nelli när jag ammar, han ser så stolt ut när han sitter hos mig i soffan och läser för lillasyster. Min lilla kille är inte så liten längre, han har vuxit i att vara storebror. En dag förra veckan fick han ha nyckel med sig till skolan då jag skulle in till Malmö med bussen. Var inte helt säker på att jag skulle komma hem i tid, att åka buss med vagn kan vara lite kruxigt om det är andra på bussen med vagn. Så var det just den här dagen, jag fick vänta på nästa buss och Simon var själv hemma i 20 minuter.
 
 
 
 
 
 

Bada är skönt

Nelli gillar att bada, hon fäktar och har sig med både armar och ben. Hon kan nog bli bra på ryggsim
 

söndag morgon

Solen skiner och jag är glad över att min dotter väcker mig tidigt en morgon som den här. Det är lätt att man sover bort för många timmar när barnen är större, men nu blir vi väckta tidigt och hinner med lite mer på dagen, känns väldigt bra!
Idag ska jag iväg och veckohandla. Lucas kommer hem från sin hajk i eftermiddag. Vi får se vad dagen bjuder på i övrigt.

Lördagsmys

Idag började vi dagen kl 06:00. Lucas är på hajk med scouterna och de skulle samlas kl 08:00. Jag skulle köra dem till Beddinge, men på plats fanns det bilar och platser, så jag slapp. Vid 09:30 packade vi in oss i bilen och körde till Ikea för att inhandla en fåtölj till mig, sitter mycket bättre i en fåtölj än i soffan när jag ammar Nelli. Efter ikea, blev det lite städ och tvätt. Nu går sista  maskinen tvätt för idag, så nu håller vi lördagsmys!!

Ibland blir inte allt som man tänkt!

 
 Så har det varit för oss med ganska så många saker det senaste 7 månaderna.
När det i augusti visade positivt på gravtestet, trodde vi att vi skulle få barn i mitten av April, men när vi var på CUB-test 25/9 2012 fick vi veta att bebis skulle komma redan i början av februari, snacka om att bli chockad. Det var ju tur att jag låg ner, när jag fick beskedet. Hösten gick grymt fort, jag mådde kanonbra.
Den 31/1 2013 fick vi ett mycket tråkigt besked, barnens farmor har fått lungcancer och började sin behandling den 4/2. Så när det var dags för att föda ställde våra vänner upp, föräldrar till en av Lucas klasskompisar. De tog båda barnen och hade dem över natten. Vi är så tacksamma för att de fanns där. Veckorna nu under våren har gått så snabbt och man tycker att när man går hemma hela dagarna har man hur mycket tid som helst, men så är det inte alltid. Jag njuter av vår lilla tjej så mycket det går, men nu har jag börjat låta henne sova förmiddagsluren i sin egen säng, istället för hos mig i famnen.
Den 9/3 var en stor dag då min mamma, syster och hennes man kom och hälsade på. Min mamma har inte varit sådär superpigg de senaste åren och för var gång hon varit på besök har man undrat om hon ska orka med att resa någon mer gång. De bor 35 mil bort. Nu har hon nog gjort sin sista resa till Skåne, för fyra dagar efter att de varit på besök hittade mina bröder henne på golvet. Hon hade fått en stroke och ligger på sjukhuset fortfarande, det ska vara vårdplanering idag.
Då jag inte kommit igång riktigt med bloggen som jag hade tänkt och har hamnat på efterkälken kommer här en massa bilder och sen kör vi igång från och med idag!!
 
 

Stolta bröder på besök

Söndagen den 10/2 kom pappa och brorsorna på besök till BB
 
Lucas håller Nelli för första gången
 
Pappa och Simon
 
Simon och Nelli
 

Bedömmning av igångsättning 8/2

Idag kan det bli bebis!!
Vi går upp på morgonen, äter frukost med killarna och följer dem till skolan. Meddelar lärare och personal om att vi ska iväg på en ev igångsättning och vilken tid Simon blir hämtad. Hem och hämta väskan och sen kör vi till specialistmödravården i Ystad. Vi får vänta i över en timma innan vi får komma in, trots att vi hade en tid bokad. På ultraljudet visar det att bebis väger ca 4700g.Jag blir undersökt och läkaren gör en hinnsvepning.Jag är lite öppen och man bedömmer att jag ska sättas igång den 11/2, det datum som jag själv sagt att bebis kommer. Jag är inte riktigt nöjd med det beskedet och påtalar att jag gärna vill bli igångsatt idag. Man kontaktar förlossningen och jag är välkommen om ca en timma. Vi går iväg och äter en räkmacka under tiden.
 
8/2 kl 12:10
Skrivs in på förlossningen, vi får rum tre. Siffran tre är lite magisk för oss, sedan vi köpte huset med nr 33 och en massa treor i postnumret. Nu ska vi föda vårt tredje barn på rum tre! Det ska nu sättas dropp och sen är det bara att invänta att det hela sätter igång.
Nu blir det en lång väntan, barnmorskan som skulle komma tillbaka om en stund blir upptagen. Joakim och jag sitter i rummet och väntar och väntar.
 
Klockan 17:00 kommer barnmorskan och sätter dropp, nu äntligen ska något hända. Timmarna går och jag känner inget, kan se på ctg att jag har sammandragningar.
 
 
20:40 kommer barnmorskan in och pratar om att avbryta droppet och att jag ska vila under natten. Det är absolut inget jag vill. Det lämnas över till natten. Den nya barnmorskan S peppar och lägger upp en plan. Vi siktar in oss på att bebis ska födas 03:33, Bm S ska komma tillbaka 00:03.
 
 
Klockan 23:30 går vattnet och nu kommer värkarna med en väldig kraft. Täta och korta värkar. En annan barnmorska kommer in då Bm S är upptagen. Jag är nu öppen 4 cm och 23:50 sätter de fyra sterila kvaddlar, det gjorde ont och hjälpte inte ett dugg. Prick 00:03 kommer Bm S tillbaka. När kl är 00:20 börjar jag med lustgasen och den hjälper bra, 00:40 går jag upp på knä. Kl 01:00 ner på rygg för att undersökas.
Anteckningar från förlossningsjournal: VU svårt att palpera läge samt mjuk öppen 7-9 cm. Läge? Öra? Mun? 01:20 Dr informeras och hon ordinerar VU med speklum, vilket utförs omgående men huv står högt upp och man kan inget se, just då kl 01:22 krystar Anneli och huvud glider fram så fint, kommer fram till genomskärning på nästa sammandragning, sedan ingen mer värk, huv sitter, stasar till sig, sugs bak då sammandragning kommer. Anneli krystar men inget händer..... Tillkallar hjälp! Bm P samt Bm B tillkommer, larm på barnläkare och förlossningsläkarn. Flekterar, försöker lösa axeln men ingen success, ber Anneli ställa sig på knä, går in med båda händerna o löser, vrider axlarna, kroppen...
Kl 01:37 fram föds ett flickebarn som är blek och slapp, avnavlas omgående och omhändertages av Bm P och Bm B.
Jag blir kvar på knä en stund, Joakim är hos vårt barn, jag kan se hur de jobbar med vårt lilla barn, stunden till att jag hör ett litet gnyende är lång, två minuter känns som en evighet när man väntar på sitt nyförlösta barns första skrik. När placentan avgått 02:02 och Bm S undersökt mig får jag en helt underbart söt liten tjej i min famn. Hon är välskapt och börjar genast leta efter bröstet.
 
Den 9/2 kl 01:37 föddes lilla Nelli 4385 g och 52 cm!!
 
Tyvärr har jag ingen bild på en nyfödd tjej, utan här är en när hon är ca 12 timmar.
 
 
 
 
RSS 2.0